Om onze opdrachtgevers visueel mee te nemen in het bouwplan, werken wij met het programma Revit Architecture van Autodesk. Revit is één van de meest vooruitstrevende 3d modeleer-pakketten in de bouw. Een ontwerp wordt van begin tot het eind geheel in 3D uitgewerkt en kan een heleboel informatie bevatten. Zo leent dit ‘Building Information Model’ (BIM) zich tijdens het gehele bouwproces voor een goede communicatie met de opdrachtgever, met gemeenten, en met de uitvoerende partijen.

Een aantal voordelen:

 • 3d:
  Vanaf het eerste schetsontwerp tot het technisch ontwerp is het mogelijk om het gebouw in 3d te bekijken vanuit alle mogelijke hoeken.
 • Fasering:
  Het model kan gefaseerd worden opgebouwd. Wanneer u de uitvoering van uw verbouwing of nieuwbouw in fases wilt laten uitvoeren, is het prettig daar passende tekeningen per fase bij te hebben. Of wellicht wilt u een gedeelte vergunningsvrij en een gedeelte met vergunning realiseren. Dit kan ook in dat ene model worden uitgewerkt en makkelijk inzichtelijk worden gemaakt voor een gemeente, een constructeur of een uitvoerende partij.
BIM
BIM

Bestaand

BIM
BIM

Nieuw

BIM
BIM

Te slopen

 • Materialisering:
  Door het toekennen van materialen en kleuren aan het model is het mogelijk u een makkelijkere keuze te laten maken voor de materialisatie van uw verbouwing of nieuwbouw.
 • Zonnestudies:
  Het model is in staat zonnestudies te maken. Dit kan met name van pas komen bij verbouwingen en u bezorgt bent over de invloed van uw verbouwing op uw buren.
 • Uittrekstaten:
  Het model is in staat uittrekstaten te maken. Met een druk op de knop is het mogelijk te zien hoeveel vierkante meters pannen, stucwerk etc. nodig zijn.
 • Samenwerking:
  Naast architecten werken ook steeds meer constructeurs, installateurs en aannemers met BIM software. Ook met deze partijen kan tegelijkertijd in dit ene model worden gewerkt.

Door 10 jaar ervaring te hebben in de uitvoerende bouw weten wij dat een goede open communicatie met alle partijen noodzakelijk is. Gezamenlijk werken in hetzelfde gebouwmodel, levert dan ook de mogelijkheid op faalkosten tijdens de voorbereiding al te kunnen beperken.

BIM
BIM
BIM
heeft u een vraag?

Not readable? Change text.