In Uncategorized

In november schreven we al eens een stukje over de start van een verbouwing van een woonhuis in Delft. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en de bouw vordert gestaag!

De verbouwing van de woning aan het Westplantsoen in Delft behelst het maken van een uitbreiding aan de zijgevel en achterzijde van het huis. De entree van de woning en een uitbreiding van de eetkamer zal in deze aanbouw komen te liggen. Daarnaast wordt meer ruimte op de 1e verdieping gecreëerd door uit te breiden op een deel van het balkon aan de achterzijde van de woning.

Wekelijks doen wij een rondje op de bouw om samen met de opdrachtgever en aannemer te kijken of het allemaal naar wens gaat! Zo zijn wij gister ook weer even gaan kijken.

Verbouwing Delft vordert gestaag
Verbouwing Delft vordert gestaag
Verbouwing Delft vordert gestaag
Verbouwing Delft vordert gestaag

Zoals zichtbaar is op de foto’s is het huis een klassieke jaren ’30 woning met veel bijbehorende details, zoals bijzondere metselwerkverbanden in de gevels, stalen kozijnen met glas in lood etc. Voor het ontwerp is daarom gekozen om gebruik te maken van ‘zuivere’ materialen zoals zink, hout en stalen kozijnen. De fraaie bestaande zijgevel die binnen komt te liggen, zal in het zicht blijven. De gevel verdwijnt dus niet onder een stuclaag en zo zal het bestaande in ere worden gelaten.

De buitenzijde begint al op het eindresultaat te lijken. De finishing touch zal vooral komen wanneer de kozijnen worden geplaatst. De uitbreiding krijgt nieuwe moderne slanke stalen kozijnen. Daarnaast worden de bestaande kozijnen van het woonhuis allemaal vervangen. Deze kozijnen worden gelijkend aan de originele stalen kozijnen inclusief het glas in lood, maar dan in een geïsoleerde uitvoering.

Alvast een sneakpreview zien van het eindresultaat? Bekijk de 3d beelden van de verbouwing in ons portfolio.

Recommended Posts
heeft u een vraag?

Not readable? Change text.