In Uncategorized

Het werk van architecten blijft niet alleen beperkt tot ontwerpen. Sinds een week of twee is de bouw begonnen van een door ons ontworpen verbouwing van een woonhuis in Delft. Naast het ontwerp hebben wij de omgevingsvergunning verzorgd, een omschrijving gemaakt van de benodigde technische werkzaamheden en hebben wij een offertevergelijk gemaakt na het binnenkomen van de prijzen van aannemers.

Inmiddels is de bouw dus begonnen en zullen wij vanaf nu wekelijks een rondje doen op de bouw. Om een ontwerp eer aan te doen is het vaak wenselijk om geregeld op de bouw langs te gaan en ook tijdens de bouw met de opdrachtgever en de aannemer mee te blijven denken.

Verbouwing in Delft gestart!
Verbouwing in Delft gestart!

De verbouwing van de woning aan het Westplantsoen in Delft behelst het maken van een uitbreiding aan de zijgevel en achterzijde van het huis. De entree van de woning en een uitbreiding van de eetkamer zal in deze aanbouw komen te liggen. Daarnaast wordt meer ruimte op de 1e verdieping gecreëerd door uit te breiden op een deel van het balkon aan de achterzijde van de woning.

Zoals zichtbaar is op de foto’s is het huis een klassieke jaren ’30 woning met veel bijbehorende details, zoals bijzondere metselwerkverbanden in de gevels, stalen kozijnen met glas in lood etc. Voor het ontwerp is daarom gekozen om gebruik te maken van ‘zuivere’ materialen zoals zink, hout en stalen kozijnen. De fraaie bestaande zijgevel die binnen komt te liggen, zal in het zicht blijven. De gevel verdwijnt dus niet onder een stuclaag en zo zal het bestaande in ere worden gelaten.

Alvast een sneakpreview zien van het eindresultaat? Bekijk de 3d beelden van de verbouwing in ons portfolio.

Recommended Posts
heeft u een vraag?

Not readable? Change text.