In Uncategorized

Op donderdag 17 oktober 2014 bundelden oosterlaan | architectuur & vormgeving en aannemersbedrijf P. Hoogerbrugge voor de 2e keer de krachten om een groep leerlingen van de Melanchthon Business School te enthousiasmeren voor techniek in het kader van de Week van de Techniek. Ook in 2013 vulden de twee bedrijven samen een middagprogramma voor scholieren en zo ook in 2014.

Na een uitleg over wat een architectenbureau precies aan werk doet en hoe het er bij een aannemersbedrijf aan toe gaat, gevolgd door een reeks leuke en interessante vragen van de leerlingen, moesten de kinderen aan de slag.

In de kantine en de werkplaats van APH gingen de leerlingen in groepen aan de slag. Zo was er een ontwerpgroep die ideeën ging schetsen voor een verbouwing van een woonhuis aan de hand van bestaande tekeningen. Een 2e groep ging aan de slag met het bewerken van hout. En de laatste groep maakte met karton een maquette aan de hand tekeningen van een bestaand woonhuis. 

Het was een geslaagde middag en zowel wij als aannemersbedrijf Hoogerbrugge waren verbaasd over het enthousiasme van de leerlingen! Het was jammer dat de tijd zo snel voorbij was.

http://www.oosterlaan.com/minke/img/Techniekdag2013.JPG

Recommended Posts
heeft u een vraag?

Not readable? Change text.