In Uncategorized

Bij een nieuw jaar horen vaak goede voornemens. oosterlaan | architectuur & vormgeving heeft de feestdagen ook achter zich gelaten om met veel enthousiasme weer aan de slag te gaan. Eén van onze voornemens is om onze opdrachtgevers komend jaar weer van mooie ruimtelijke oplossingen te voorzien.

Na een eerste week werken, is het voor ons duidelijk dat meer mensen 2015 enthousiast zijn begonnen. We konden gelijk beginnen met het maken van twee opdrachtbevestigingen voor nieuwe werken! Dat stemt ons zeer positief! Heeft u ook zin om eens de daad bij het woord te voegen?

Wellicht heeft u ook gehoord dat Minister Stef Blok van Wonen mensen die zelf een huis willen bouwen, meer vrijheid geeft. Deze versoepeling gaat in vanaf juli 2015. De eisen voor trappen, de hoogte van plafonds en de omvang van badkamers en toiletten worden versoepeld. Aan de andere kant worden de regels wat scherper, maar wel in het voordeel van gehandicapten. De hoofdingang van nieuwe gebouwen met een publieksfunctie moet altijd toegankelijk zijn voor iemand in een rolstoel. In zo’n gebouw moet 80 procent toegankelijk zijn voor rolstoelers, voor winkels geldt een minimum van 60 procent.

Is nieuwbouw voor u wat hoog gegrepen? Bedenk dan snel of u nog gebruik wil maken van het verlaagde BTW tarief van 6% bij verbouwen en herstellen van woningen wat loopt tot 1 juli 2015!

Meer weten?

Recommended Posts
heeft u een vraag?

Not readable? Change text.