In Uncategorized

De datum van 1 november komt steeds dichterbij. Wat verandert er nu precies vanaf 1 november?

Op dit moment is het mogelijk om vergunningsvrij een en ander op het achtererfgebied van uw huis of bedrijfspand neer te zetten. Zo is het onder andere mogelijk om uw hoofdgebouw met 2,5 meter te verlengen (max. hoogte 4 meter en max. hoogte van 1e verdiepingsvloer + 30 cm) op uw achtererfgebied.

Om u een indruk te geven wat het achtererfgebied precies is, geeft de afbeelding rechts een indruk. Bij een hoekwoning is uw achtererfgebied relatief groot, mits de zijkant van uw huis niet grenst aan openbaar gebied.

Vanaf 1 november verandert de 2,5 meter zone aan uw woning of bedrijfspand op het achterfgebied naar maar liefst 4 meter. Naast deze verandering, vinden er nog een aantal wijzigingen plaats van de regels, namelijk:

Meer bouwen met minder vergunningen vanaf 1 november
  • Het wordt mogelijk om op het achtererfgebied bij een woning een woongelegenheid voor mantelzorg te plaatsen;
  • Wanneer u wil afwijken van het bestemmingsplan gaat vaker de korte (reguliere) procedure gelden in plaats van de zes maanden procedure. Die eenvoudige procedure gaat bijvoorbeeld gelden voor tijdelijke activiteiten tot een duur van 10 jaar.

Wij kijken graag met u mee of bovenstaande wijzigingen iets voor u kunnen betekenen. Voor meer info, neem contact met ons op door te mailen naar info@oosterlaan.com. Daarnaast zijn onderstaande links wellicht ook interessant voor u:

 

vergunningsvrij bijgebouw

Meer bouwen met minder vergunningen vanaf 1 november

vergunningsvrije uitbreidingen

Meer bouwen met minder vergunningen vanaf 1 november

uitbreiding voor o.a. mantelzorg

Meer bouwen met minder vergunningen vanaf 1 november
Recommended Posts
heeft u een vraag?

Not readable? Change text.