Meer ruimte in uw woning? Binnen 1 week een extra verdieping van 35 m2 op uw woning!

Aannemersbedrijf Batenburg en oosterlaan | architectuur & vormgeving maken het mogelijk voor u.

Tot nu toe verleende vergunningen: 0

Binnen een week een extra verdieping op uw woning? Dat kan vanaf nu. Aannemersbedrijf Batenburg B.V. uit Bergschenhoek en Oosterlaan Architecten uit Berkel en Rodenrijs hebben de handen ineengeslagen om dat mogelijk te maken. Samen met een aantal enthousiaste en betrokken buurtbewoners hebben we ervoor gezorgd dat de gemeente Lansingerland het bestemmingsplan voor de Componistenbuurt heeft aangepast. Daardoor is het voor u mogelijk om een dakopbouw op uw huis te laten plaatsen. We ontwierpen een mooie en praktische dakopbouw die op ieder dak in de Componistenbuurt past. Met zo’n opbouw krijgt u er zo’n 35 m2 aan ruimte bij. Voldoende voor bijvoorbeeld een ruime slaapkamer mét badkamer! En dat tegen een zeer scherpe prijs.

Wat krijgt u?

De dakopbouw is van buiten van lichtgrijze onderhoudsvrije gevelbekleding en de kunststof kozijnen zijn wit. De opbouw is geïsoleerd volgens de nieuwste normen (HR++ dubbelglas, dak- en wandafwerking met een isolatiewaarde van respectievelijk Rc = 4,5 m2 K/W en Rc = 6,5 m2 K/W). Het platte dak is zeer geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Bovendien zorgt de opbouw ervoor dat uw woning in z’n geheel beter is geïsoleerd.

De binnenkant van de dakopbouw werken we standaard af. Dat betekent dat de vloeren glad zijn en de binnenmuren voorzien zijn van gipsplaten. U kunt dus zelf de afwerking kiezen die u wilt. Uiteraard plaatsen we ook een vaste trap. Deze plaatsen we boven de bestaande trap. De nieuwe trap is een stalen spiltrap met hardhouten treden en stalen hekwerken.

Afwerk- en materiaalstaat dakopbouwen componistenbuurt in de standaard uitvoering.
Buitenzijde:
gevelbekleding Horizontale onderhoudsvrije stroken van vezelcement (Eternit o.g.) in de kleur licht grijs, zonder nerf.
gevelkozijnen Kunststof kozijnen in de kleur wit voorzien van 1 stuks te openen deel per gevel.
gevelbeglazing HR++ beglazing met 2 stuks ventilatie roosters.
dakbedekking Bitumineuze dakbedekking voorzien van isolatie met een isolatie waarde van Rc 6,5 m2 K/W. Het dak is geschikt voor eventueel later te plaatsen zonnepanelen.
dakrand afwerking
In kleur gemoffelde aluminium daktrim.
waterdichte aansluiting
op bestaand dak
Door middel van lood vervangende slabben welke aansluiten op het bestaande dak.
hemelwaterafvoeren Aan de voor- en achterzijde worden hemelwaterafvoeren aangebracht welke inpandig worden aangesloten op de bestaande hemelwaterafvoer leiding.
Het nieuwe hoofddak wordt voorzien van een inpandige afvoeren in het dakvlak.
Binnenzijde casco:
wanden opbouw Opgebouwd met vuren houten regelwerken voorzien van glaswol isolatie en de benodigde folies ( Rc 4,5 m2 K/W ).
dak opbouw Vuren houten balklaag voorzien van 18 mm underlayment beplating.
vloer opbouw Vuren houten balklaag voorzien van 18 mm underlayment beplating. Vloer wordt over bestaand dak aangebracht, vrij van het betondak.
Binnenzijde afwerking:
Vloer Geschikt voor de meeste gangbare type vloerafwerking.
Wanden Bekleed met onafgewerkte gipsbeplating (waar nodig brandwerend).
Plafond Constructie balklaag in het zicht.
Trap Stalen spiltrap met hardhouten treden voorzien van de benodigde stalen hekwerken. In de bestaande betonnen dakconstructie wordt een trapgat opening gemaakt welke wordt afgewerkt tot aan de nieuwe zoldervloer. De trap wordt boven de bestaande trap gesitueerd.
Elektra Exclusief. Nader te bepalen.
CV werkzaamheden Exclusief. Nader te bepalen.
Binnenwanden/ indeling Exclusief. Nader te bepalen.

Razendsnel geplaatst

Doordat iedere dakopbouw vergelijkbaar is, kunnen wij snel werken. Zo zorgen we ervoor dat uw dakopbouw binnen een week is geplaatst. Zelf hoeft u maar één keer thuis te zijn: de dag waarop we het trapgat inzagen en de trap plaatsen. Verder kunnen wij aan de slag zonder dat u erbij bent. Maar dat mag natuurlijk wel.

Houdt u er wel rekening mee dat er voor iedere dakopbouw individueel een vergunning moet worden aangevraagd. Voor de aanvraagprocedure heeft de gemeente zo’n acht weken nodig. Daarna is er nog een formele beroep- en bezwaarperiode. Die duurt zes weken. Is er geen bezwaar gemaakt, dan nemen we contact met u op om de startdatum van de bouw met u in te plannen.

 • Geef je op!

  Bel of mail. Wij komen dan uw specifieke situatie en wensen inventariseren.

 • Vergunningaanvraag

  Binnen 1 week organiseert oosterlaan | architectuur & vormgeving een vergunning voor u.

 • Behandeling vergunning

  De gemeente heeft 8 weken de tijd om de vergunning te behandelen.

 • Bezwaartermijn

  Na de vergunningverlening is er een 6 wekenlange bezwaartermijn.

 • Aan de slag!

  Geen bezwaren? De dakopbouw wordt binnen 1 week geplaatst door Batenburg .B.V.

Verleende vergunningen tot nu toe: 0

Lage kosten

Gaat u voor de standaard dakopbouw? Denk dan aan zo’n € 42.000,- zonder btw (€ 50.820,- met btw). Voor dit bedrag vragen wij de vergunning voor u aan (houd er rekening mee dat u wel legeskosten hiervoor moet betalen), leveren én plaatsen wij de dakopbouw.

Hulp bij financiering

Wij begrijpen dat het voor de meeste mensen handig is om de kosten van de dakopbouw te financieren vanuit een hypotheek. In samenwerking met de Hypotheekshop in Berkel en Rodenrijs hebben we voor u uitgerekend dat u voor een hypotheek van € 42.350,- ongeveer € 120,- netto per maand betaalt. Maar gezien de lage rentestand op dit moment is het voor u misschien voordeliger om uw huidige hypotheek over te sluiten. Er is een reële kans dat uw nieuwe hypotheek – inclusief de verhoging voor de dakopbouw – goedkoper voor u is dan uw huidige hypotheek.

Wilt u meer weten? Neemt u dan vrijblijvend contact op met de Hypotheekshop via 010 763 09 00. Of kijk op www.hypotheekshop.nl/berkelenrodenrijs.

Ja ik wil een dakopbouw

Wilt u een mooie dakopbouw? Waarmee u zo’n 35 m2 meer ruimte krijgt én uw huis beter isoleert? Neemt u dan contact met ons op! Wij komen bij u langs om uw specifieke situatie te bekijken en uw wensen te inventariseren.

Ja, ik wil een gesprek over een dakopbouw!

 MEER WETEN OVER ONS?

heeft u een vraag?

Not readable? Change text.